dimecres, 17 de novembre del 2010

Vagues ferroviàries: Després de Ferrocarrils, ara toca Renfe

Després de dues jornades de vaga a les línies dels Ferrocarrils de la Generalitat, aquest passat dilluns i avui dimecres, ara és el torn de queixa dels treballadors de Renfe, que faran vaga demà dijous i aquest divendres. Les aturades, convocades pel SEMAF, el sindicat espanyol de maquinistes, es traduiran en una disminució del servei habitual en un dia feiner en major o menor mesura depenent de la franja horària del dia. En les considerades "hores punta", de 6.30 a 9.30 del matí i de 17 a 20.30 de la tarda, el servei que s’oferirà serà l’equivalent a un 67% del nombre de circulacions ferroviàries habituals, mentre que durant la resta del dia (les anomenades "hores vall") només circularan un de cada tres trens si ho comparem amb els horaris d’un dia feiner sense mobilitzacions.

Més aturades a Ferrocarrils
Aquest novembre està sent un mes polèmic en el terreny ferroviari. Si durant la setmana passada es produïren dues jornades de vaga als FGC, aquesta setmana les mobilitzacions han seguit i s’hi ha afegit el dos dies de vaga a totes les línies de Renfe tant de Catalunya com d’Espanya. Però les aturades no acabaran aquí. Si bé des dels sindicats de Renfe no es preveuen més jornades vaguistes, les aturades sí que seguiran als Ferrocarrils de la Generalitat. Des del comitè d’empresa de la companyia s’ha anunciat la paralització total del servei durant el migdia (de 12 a 16 hores) dels propers dilluns 22 i dimecres 24 de novembre en cas que el Departament de Treball no dictamini uns serveis mínims. Si finalment no es desconvoquessin aquestes aturades, només en aquest mes de novembre els usuaris del ferrocarril a Catalunya hauran viscut vuit jornades de vaga en el total de 22 dies lectius amb què compta aquest mes.

Podeu consultar els horaris extraordinaris de Renfe per aquest dijous 18 i divendres 19 de novembre en el següent document (PDF):

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada