diumenge, 14 de novembre del 2010

Sarkozy torna a confiar en Fillon per a la confecció del nou executiu francès

El president francès confia en el fins ara primer ministre per a elaborar un nou govern que li permeti recuperar el crèdit perdut en els últims mesos

Una nit. Aquest és el temps que ha trigat el president francès, Nicolas Sarkozy, en nomenar de nou François Fillon primer ministre de l'executiu amb seu a París. La remodelació del govern serà, per tant, un canvi en els líders de les carteres ministerials i no pas en el lideratge del govern. Segons apunten diversos mitjans, la remodelació implicarà la sortida del govern dels ministres més progressistes i propers al Partit Socialista, el que significaria el gir definitiu cap a la dreta per afrontar el final de la legislatura. Recordem que tot plegat és una maniobra per recuperar el crèdit que el president francès ha perdut en els darrers mesos.
I és que les fortes tensions socials fruit del pla d'ajust econòmic dut a terme per l'executiu francès últimament, i que contempla rebaixes salarials i una reforma polèmica de la llei de les pensions, han acabat passant factura al fins ara govern del país francòfon.
Sarkozy presentarà demà dilluns, i de la mà del readmès première Fillon, el nou govern amb el qual intentarà canviar la derrota que li indiquen les enquestes en les eleccions presidencials que s’han de celebrar a França d’aquí a un any i mig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada