dimarts, 30 de novembre del 2010

Pluja blaugrana de gols al Camp Nou

El Barça endossa un 5-0 històric i recupera el liderat de la Lliga deixant un potentíssim Reial Madrid a l'alçada del betum

La nit d’avui passarà a la història mundial del futbol. El Barça ha controlat amb mà de ferro el partit des del minut 1 amb un domini del centre del camp, de la possessió (superior al 60%) i de la iniciativa que ha col·lapsat el ja etern rival. El Madrid, que ha jugat sense Higuaín lesionat i que només ha aconseguit fer un sol xut entre els tres pals de Valdés, s'ha vist superat només començar la primera meitat del matx.

Xavi ha obert la llauna amb un toc suau que ha deixat inhabilitat Casillas al minut 9. Pocs instants després, Pedro ha fet el segon en rematar una assistència de David Villa. L’asturià també ha tingut el seu minut de glòria quan es complia el 10 de la segona part. Però sembla que no n'ha tingut prou i, tres minuts més tard,  ha marcat el quart gol que ha acabat d'enfonsar un Madrid amb un Mourinho al capdavant que ja no sabia quins canvis realitzar per salvar els mobles. El jugador de la pedrera Jeffren ha completat l'allau blaugrana al límit del temps reglamentari.

El partit no ha estat absent de jugades polèmiques. Ja al primer temps Guardiola i Cristiano s'han enganxat, després que el de Madeira donés una empenta al tècnic blaugrana. La resposta immediata dels jugadors ha sigut la defensa del seu entrenador. Abans d’acabar la primera meitat, Messi ha vist una targeta groga per exagerar una agressió de Carvalho. I la segona part del partit ha viscut un ambient encara més calent tot i el fred i la pluja que queia al Camp Nou. Sergio Ramos ha acabat expulsat després de fer una entrada antiesportiva a Messi i d’agredir a Carles Puyol.

Amb el partit conclòs, el panorama no pot ser millor per al Barça i pitjor per al Madrid. El modestíssim Cristiano Ronaldo segueix sense marcar als blaugranes. Sembla que el futbol no és la seva especialitat. Potser que es dediqui a predir humiliacions blanques. El 8-0 que va anunciar no s'ha allunyat gaire del que finalment s'ha vist sobre la gespa...