dijous, 29 de setembre del 2011

Nova aturada parcial a Renfe, d’11 a 15 i de 18 a 22 hores

Aquest dijous Renfe torna a patir una jornada de vaga parcial que afectarà tots els serveis (tan la xarxa de rodalia de Barcelona, com els serveis regionals i els trens de llarga distància). En el cas del dia d’avui, l’aturada es produirà entre les 11 del matí i les 15 de la tarda en una primera franja i entre les 18 de la tarda i les 22 de la nit en una segona franja. El sindicat convocant, Comissions Obreres (CC.OO.), ha indicat que es respectaran els serveis mínims establerts per la Conselleria d’Empresa i Ocupació.

Els serveis mínims a la xarxa de rodalia de Barcelona en l'aturada parcial d'aquest dijous


En el cas dels serveis mínims convocats per a les diverses línies de rodalia de Barcelona, poden consultar el gràfic adjunt. Pel que fa als serveis regionals de Catalunya, circularan un 66% dels trens en hora punta (de 18:00 a 20:00 hores) i un 33% dels trens en hora vall (d’11:00 a 15:00 hores i de 20:00 a 22:00 hores). Pel que fa als trens de llarga distància i AVE, es garanteix la circulació d’un 75% dels serveis.

És important destacar que fora de les hores de vaga anunciada el servei serà completament normal, amb la circulació de tots els serveis habituals, tal com ha indicat el sindicat convocant.

Cal apuntar però que pot ser que finalment circulin alguns serveis més dels indicats pel fet que la convocatòria de vaga només ha sigut convocada pel sindicat CC.OO. i cap altra unió de treballadors ha decidit secundar l’aturada. Ni el sindicat majoritari del sector ferroviari, el SEMAF, ni la resta de sindicats amb presència, UGT, CGT i SF; s’han adherit a l’aturada convocada. Comissions Obreres ja ha indicat que presentarà denúncia contra Renfe en cas que circulin més trens dels que s’han establert en el pla de serveis mínims.
Un tren amb els nous colors corporatius

Aquesta vaga és la darrera convocada de moment, després de la jornada que ja es va viure també a tots els serveis de Renfe el passat dilluns de 7 a 9 del matí i de 20 a 22 de la nit.

Pots consultar els horaris dels serveis mínims acordats per a les línies de Renfe en els següents enllaços (en format PDF):

5 comentaris:

  1. Mola la foto de fons de la graella!
    Molt bon article!

    ResponElimina
  2. Merci pels comentaris! Ah, i la foto és d'en Nil Ruiz, no pas meva! Podeu trobar-ne més al seu Flickr (http://www.flickr.com/people/nilruiz/sets/)
    N'hi ha de precioses!

    ResponElimina
  3. Moltes Gràcies Nil per posar l'enllaç de la meva galeria de foto!
    Una Salutació!

    ResponElimina
  4. De res, home; gràcies a tu per fer-les i compartir-les. La majoria, com he dit, són molt bones!

    ResponElimina