dilluns, 26 de setembre del 2011

CC.OO. convoca dues jornades de vaga als serveis de Renfe

Després de pràcticament un any sense aturades, Renfe viu avui dilluns i el proper dijous, 29 de setembre, una vaga que afectarà parcialment la circulació de tots els seus serveis: rodalies, regionals i trens de llarga distància.

La principal incidència té lloc a la xarxa de rodalia de Barcelona. Durant el dia d’avui, entre les 7 i les 9 del matí i de 20 a 22 hores del vespre, el sindicat Comissions Obreres (CC.OO.) ha convocat una aturada que, en principi, respectarà els serveis mínims establerts per la Conselleria d’Empresa i Ocupació. Aquests són:

- Circulació d’un 66% dels trens en hora punta (2 de cada 3 combois)
- Circulació d’un 33% dels trens en hora vall (1 de cada 3 serveis)


Per a saber quin dels dos barems indicats s’estarà complint a una hora determinada del dia, la Generalitat ha estipulat que les hores punta corresponen als períodes 6:30-9:30 del matí i 17:00-20:00 de la tarda. Fora d’aquestes hores, i sempre i quan s’estigui en una franja on s’ha convocat l’aturada, circularan només un 33% dels trens.

Cal apuntar però que pot ser que finalment circulin alguns serveis més dels indicats pel fet que la convocatòria de vaga només ha sigut convocada pel sindicat CC.OO. i cap altra unió de treballadors ha decidit secundar l’aturada. Ni el sindicat majoritari del sector ferroviari, el SEMAF, ni la resta de sindicats amb presència, UGT, CGT i SF; s’han adherit a l’aturada convocada.

De cara al proper dijous, CC.OO., ha anunciat una altra aturada que en aquest cas es produirà entre les 11 del matí i les tres de la tarda i entre les sis de la tarda i les deu de la nit. És important destacar que fora de les hores de vaga anunciada el servei serà completament normal, amb la circulació de tots els serveis habituals, tal com ha indicat el sindicat convocant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada