divendres, 11 de novembre del 2011

Assassinat massiu en una reserva natural de l’Equador

Les morts haurien causades per membres de la mateixa ètnia, segons indiquen diverses fonts equatorianes

Els crims s’han produït a la Reserva Natural de Yasuní, una zona protegida que és la nineta dels ulls de diverses empreses fusteres, que volen ampliar la seva àrea d’intervenció forestal


Prop d’una cinquantena d’indígenes Tagaeri han mort després de ser atacats brutalment en la zona limítrofa entre Pastanza i Orellana, dins la Reserva Natural de Yasuní, a l’Equador. Fonts oficials del país andí informen que els crims haurien sigut causats per indígenes de Tigüino, habitants de la mateixa ètnia que conviuen a la zona. Tot apunta a que entre les persones que han perdut la vida no hi ha cap ciutadà estranger que estigués realitzant un recorregut turístic per aquesta zona de la selva amazònica.

La Reserva Natural de Yasuní, lloc on s'ha produït el succés, fou qualificada per la UNESCO com a bioreserva i Herència Cultural per la seva excepcional diversitat

Es desconeixen encara la majoria de detalls dels fets ocorreguts degut a la dificultat d’accés a la zona, que es troba a uns dos dies a peu enmig de la intangible reserva dels Tagaeri, a la vora del riu Tiwino. En cas de confirmar-se el tràgic succés, seria el primer cop que es dónen aquest tipus d’enfrontaments entre membres de la mateixa nacionalitat i tronc antropològic. 

TVE realitzà un reportatge sobre les comunitats implicades ara fa dos anys

D'altra banda, algunes fonts equatorianes parlen de la possibilitat que darrere de l’autoria d’aquests crims hi hagi interessos empresarials. Des de la ONHAE, organització que agrupa els membres de la nacionalitat Huaorani de l’Amazònia, s’ha acusat dels assassinats a les diverses empreses fusteres que han mostrat interès en fer extensiva la seva zona de tala d’arbres a la Reserva Natural protegida de Yasuní on conviuen actualment els indígenes Tagaeri i Tigüino.


Localització de la Reserva Natural de Yasuní, Equador

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada